martes, 4 de julio de 2023

AL DI MEOLA

Al Di Meola - Guitarra

Sergio Martinez - Percussions

Amit Kavthekar - Tabla


Al Di Meola , és una llegenda de la guitarra inclosa en la Galeria dels més Grans , està entre els millors guitarristes del món.

La seva fascinació per la síncope rítmica combinada amb melodies líriques provocatives i harmonies sofisticades concentra el cor de la seva música en tota una carrera de quatre dècades amb el reconeixement de quatre àlbums d’or, dos discs de platí, més de sis milions de vendes en tot el món, cinc àlbums alemanys d’or, i molts premis incloent un Doctorat del Berklee College of Music, el Premi Honorari Miles Davis presentat pel Montreal Jazz Festival, i un llarg etcètera incloent nombrosos premis Grammy i nominacions.

Al, és el guanyador dels premis de guitarra més prestigiosos que mai s’han concedit , un total de 12 premis de les enquestes de Guitar Player Magazine.

Amb el record de la seva participació amb el supergrup Return to Forever (amb Chick Corea, Stanley Clarke i Lenny White), i el trio de guitarres acústiques amb John McLaughlin i Paco de Lucia , Al di Meola és un pioner de la mescla de la música mundial i el jazz, explorant en la seva carrera la rica influença del flamenc, el tango, la música d’Orient Mitjà, Brasil i la música africana.

En la seva carrera, ha treballat i enregistrat amb Phil Collins, Carlos Santana, Steve Winwood, Wayne Shorter, Tony Williams, Herbie Hancock, Gonzalo Rubalcaba, Stevie Wonder, Les Paul, Frank Zappa, Steve Gadd, Anthony Jackson, Jaco Pastorius, Chick Corea i un llarg etc de figures mundials.

El treball actual inclou una autobiografia i un nou disc de guitarra en solitari de 13 noves composicions.

Al també està orgullós del llançament a l’abril de 2022 de “Saturday” "Night in San Francisco" de la gira del Trio de Guitarra de 1980 amb John McLaughlin i Paco de Lucia.



Fotografies de Carme Pla















Fotografies de Eloi Altadill





















Fotografies d'Irene Lopez






































Fotografies de Rafael Ricote













No hay comentarios:

Publicar un comentario