sábado, 1 de julio de 2023

Concert Inaugural de la XXX Mostra Jazz Tortosa


Concert Homenatge a Ignasi Terraza.

“En la orilla del mundo” Pepa Niebla & Ignasi Terraza trio.


Pepa Niebla – Veu

Ignasi Terraza - Piano

Horacio Fumero - Contrabaix

Esteve Pi – Bateria


Amb el seu nou treball, la cantant Pepa Niebla i el trio del pianista Ignasi Terraza presenten nou disc, “En la Orilla del Mundo” - (Swit records) i ens conviden a contemplar la riba d'aquest, el nostre vell món, per a través de la música i de llengües com partides, adonar-nos que aquesta distància, la de l'Atlàntic que ens separa, no és avui major que la d'un gran riu.

Així, les cançons d'un i altre costat, de músics d'aquí i d'allà, en castellà o en anglès, en francès o en portuguès, se succeeixen amb la fluïdesa i frescor pròpies del jazz que refresca avui ambdues ribes.

Gràcies a una trobada dels dos artistes i amb aquest encreuament de camins sorgeix un confluir d'emocions interculturals mogut a través de la cerca de corrents elegants en un repertori ple de bellesa, atemporalitat i memòria amb el qual lgnasi i Pepa, han decidit homenatjar “En la Orilla del Mundo”.

Una memòria retratada a través de grans composicions com la pròpia de Martin Rojas, que dona títol a aquest projecte , o com els molins del compositor francès Michel Legrand entre molts altres.

Una incursió per ribes d'un Món que es troba a faltar com mai.

IGNASI TERRAZA  És un dels músics de jazz més conegut d'Espanya actualment, a més de gaudir d'un creixent reconeixement internacional, es proclama el 2009 guanyador de la 25ª edició del The Great American Jazz Piano Competition - Jacksonville - Florida.

El seu estil de tocar jazz: mediterrani, obert, aconseguit i altament sensible.

La seva interpretació recorda el swing d 'Oscar Peterson, la sensibilitat de Bill Evans i l'espontaneïtat de Tete Montoliu.

Els seus 24 àlbums publicats al seu nom avalen una àmplia trajectòria i revelen un so molt personal amb un ampli repertori en gran varietat d'estils.

El trio es completa amb el reconegut contrabaixista Horacio Fumero, que va prendre part més de 20 anys del Trio de Tete Montoliu, i el bateria Esteve Pi.


PEPA NIEBLA És coneguda per la seva versatilitat vocal, cosa que li ha permès participar en una gran varietat de projectes: des del blues, el soul i el jazz fins al so cubà i la música popular.

Establerta actualment a Bèlgica, Niebla ha trobat el seu so i direcció com a artista, donant vida a les seves pròpies composicions i arranjaments amb el seu nou projecte.

Pepa Niebla ha cursat els estudis de jazz en el Real Conservatori de Brussel·les, graduant-se amb Cum laude tant en la carrera com en el màster.

Te una veu inspirada en les cantants Dianne Reeves, Lizz Wright, Nancy Wilson, Carmen McRae, Sarah Vaughan Gretche n Parlato o Esperanza Spalding.


Fotografies de Rafael Ricote

























Fotografies d'Irene Lopez


























Fotografies de Carme Pla























Fotografies de Eloi Altadill



































No hay comentarios:

Publicar un comentario